Autopot järjestelmät

AutoPot Automaattiset Kastelujärjestelmät

Kasvata mitä tahansa, missä tahansa, ilman virtaa, ilman juoksevaa vettä.

Olipa kyseessä kukat, hedelmät, juurekset, viiniköynnöskasvit, kasvit, kurpitsat, mausteet tai jopa palkokasvit, AutoPot järjestelmämme pystyvät vastaamaan kasvien tarpeisiin paremmin kuin mikään muu kastelu yhdestä yksinkertaisesta syystä: kasvit hallitsevat itse kastelunsa.

Jokaisen AutoPot-kastelujärjestelmän ytimessä oleva AQUAvalve antaa kasvien itse hallita kasteluaan. AQUAvalve mittaa vettä ja/tai ravintoliuosta ruukun alla olevaan alusastiaan, jossa kasvi sijaitsee. Vasta kun kasvi on käyttänyt loppuun tarjotun ravinneliuoksen, AQUAvalve aukeaa uudelleen täyttöä varten.

AutoPot Watering Systems -järjestelmät, joita käytetään ilmasto-olosuhteissa ympäri maailmaa, Isosta-Britanniasta Mauritiukselle, Malediiveilta Lähi-itään, napapiiriltä Keski-Afrikkaan, ovat todistetusti menestyviä käytännöllisesti katsoen missä tahansa ympäristössä, käytännössä kaikilla kasvityypeillä.

Kasvata mitä tahansa!

AutoPot-kastelujärjestelmien avulla ihmiset voivat luoda itsenäisiä sisä- tai ulkoviheralueita, vaikka heillä ei olisikaan maata, johon istuttaa. Tällaiset puutarhat ovat puutarhatalouden elinehto niille, joilla on rajallinen tila.

Samoin ne, jotka kasvattavat erityistä huomiota vaativia lajikkeita, ja ne, jotka etsivät helppoa ja vähän huoltoa vaativaa pääsyä kasveille, voivat vapautua automaattisella ruukkupohjaisella lähestymistavallamme.

Koska AutPot järjestelmät eivät vaadi sähköä eikä juoksevaa vettä, voit asentaa ne melkein minne tahansa, autotalliin, mökille, puutarhaan, toimistolle tai vaikkapa parvekkeelle. AutoPot järjestelmä paras ominaisuus on se, että voit kävellä pois tai lomailla ilman pelkoa siitä että täytyy jättää sähkölaitteet päälle ja pelätä toimiiko ajastimet tai tietokone ohjatut laitteet. Huolehdit vain että sinulla on riittävän kokoinen vesitankki ravinneliokselle ja voit olla matkoilla vaikka kuukauden ja kasvisi voivat edelleen hyvin. AutoPot järjestelmä mahdollistaa sen että esimerkiksi koko kesän aikana 3 käyntiä puutarhassa riittää ja puutarhasi sato on valmiina kun palaat matkoilta.

Kaikki AutoPot-kastelujärjestelmät toimivat 100 % ilman sähköä.

Ei ajastimia, ei huolta. Kastelu perustuu painovoimaan, ja sitä säätelee kasvien kulutus pikemminkin kuin ajastimet, pumput tai tietokoneet. Siksi sähköä ei yksinkertaisesti tarvita.

Taloudellisesti ja ekologisesti järjestelmät edustavat turvallista, kestävää ratkaisua, joka ei voisi olla oikea aikaisempi kun otetaan huomioon nousevat  kustannukset kaikilla aloilla.

Nosta vain käyttämääsi vesitankkia tai vesisäiliötäsi 15 cm järjestelmäsi alimman AQUAValven yläpuolelle, niin sinulla on runsaasti painovoimaa, jotta vesi ja ravinneliuos virtaa suoraan kasveillesi.

Koska AutoPot poistaa juoksevan veden tarpeen, käytännössä mikä tahansa tila tulee käyttökelpoiseksi viljelyyn. Voit jättää järjestelmän ilman valvontaa luottamuksellisesti ja samalla säästää omaisuuksia apuohjelmissa, kun tiedät, että valintasi on ympäristöystävällinen.

AutoPot järjestelmän vesitankin täyttö 1-3 kertaa kuukaudessa riittää!

AutoPot järjestelmä on helppo laajentaa puutarhan kasvaessa!

AutoPot moduuleilla pystyt helposti laajentamaan kasvatusjärjestelmää jos esimerkiksi muutat isompaan tilaan tai muuten vaan haluat enemmän ruukkuja puutarhaasi. AutoPot moduuleilla se on helppoa. AutoPot Ruukkuja on saatavilla 8,5L, 15L, XL 25L ja Flexipot 20L kokoisina. Suosituin ruukkukoko kotipuutarhan kasveille on ollut 15L AutoPot ruukku.

Miksi kasvattaa AutoPot-kastelujärjestelmillä?

Ei enää päivittäistä kastelua! AutoPot hoitaa sen puolestasi!
Voidaan jättää valvomatta viikoiksi!
Helposti laajennettava järjestelmä minuuteissa!
Ei vaadi virtaa / ajastimia / vesijohtovettä!
Painovoima yksinkertaisesti syöttää ravinteita säiliöstä/tankista!
Säästää vettä, vettä ei koskaan mene hukkaan!
Ympäristöystävällinen, kasvi imee vain tarvitsemansa nesteen.!

AutoPot kasvatusjärjestelmä on kotipuutarhurin unelma!

kit-autopot-xl-60-pots-25l-par-autopot

Kotipuutarhurin Vinkit AutoPot Kasvatusjäjestelmän Optimointiin

 1. Kastele kasveja käsin ruukkujen päältä ensimmäiset noin 7-14 päivää tai kunnes kasvien juuret yltävät ruukun pohjalle. Tällä varmistat että kasvit alkavat imemään vettä tai ravinneliuosta AutoPot ruukun pohjalta ja siitä eteenpäin kasvi kastelee itse itsensä AQUAvalve painovoima venttiilin avulla.
 2. Valitse ihanteelliseksi kasvualustaksi kevyt, ilmava, kuohkea ja itsestään kuivuva kasvualusta joka takaa parhaan mahdollisimman sadon. Vihertukku suosittelee kasvualustaksi esimerkiksi Coco-Mix, CocoPerlite 70/30, HydroCoco 60/40, Coco Mix tai Turve Multa seoksia.
 3. Osa puutarhureista suosittelee AutoPot ruukun pohjalla käytettäväksi 20-40mm Hydrosoraa jotta kasvin juuret kuivuvat nopeammin ja saavat paremmin ilmaa.
 4. Huolehti että vesitankki / vesisäiliö jolla syötät vettä tai ravinneliuosta kasveille on noin 15cm korkeammalla kuin yksikään AutoPot ruukkujen alaosa jotta painovoima huolehtii kastelusta 100% varmuudella.
 5. Valuta 1-2 litraa vettä tai ravinneliuosta järjestlemän poistoletkun läpi parin viikon välein jotta kasvatusjärjestelmän kaikki letkut toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla.
 6. Kun aloitat uuden kasvukauden aseta käytetyt AQUAvalve venttiilit AutoPot ruukkuihin vasta kun olet pessyt ja puhdistanut ne jotta venttiiliin ei jää roskia tai likaa.
 7. Käytä hyviä kasviravinteita, mieluisasti mineraali ravinteita jolla varmistat että järjestelmän letkuihin ei tule tukoksia. 
 8. Pidä huoli että vesitankin tai vesisäiliön ravinneliuos on aina hyvin sekoittunutta. Asenna pieni vesipumppu vesitankin vesisäiliön pohjalle joka pitää huolen että ravinneliuos on aina hyvin sekoitettu eikä säiliön pohjalle keräänny suoloja.
 9. Pidä järjestelmä aina puhtaana. Käytä säännöllisin ajoin vetyperoksidia joka poistaa orgaanisen biofilmin letkuista ja venttiileistä. Tällä varmistat että AutoPot järjestelmä toimii aina oikein!
 10. Älä laita AutoPot ruukkuja suoraan esimerkiksi kylmälle betoni lattialle. Käytä jonkinlaisia aluslevyjä jotta kasvien juuret eivät saa kylmää.
 11. Huuhtele kasveja halutessasi kasvukauden lopussa ennen sadonkorjuuta. Tee huuhtelu AutoPot järjestelmän läpi pelkällä vedellä tai esimerkiksi Flush huuhteluliuoksilla 7-14 päivän ajan. Tämä parantaa hedelmien makua ja kukkien tuoksua.
 12. Käytä filtteriä vesitankin / vesisäiliön ja AutoPot ruukkujen välillä jotta letkuihin ei keräänny roskia tai muita ei toivottuja elementtejä.
 13. Mikä tärkeintä, jos sinulla tulee kysyttävää ota yhteyttä Vihertukun asiakaspalveluun ja osaavat myyjämme auttavat sinua! Löydät Vihertukun Facebook, Tik Tok ja Instagram tileiltä lisää vinkkejä AutoPot järjestelmiin liittyen.

AutoPot kasvatusjärjestelmä tekee puutarhahoidosta helppoa!

Shopping Cart
Scroll to Top