vesi kasveille
VESI

Vesi on olennainen tekijä kaikelle elämälle maapallolla. Kasveissa vettä käytetään ravinteiden kuljettamiseen ja niiden imeytymiseen juurien kautta. Siksi sisätiloissa optimoitu vedenhallinta johtaa merkittäviin tuloksiin elävyyden ja tuotannon kannalta.
Suurimmassa osassa kulttuureista käytetään hanavettä, joka vesilaitoksen läheisyydestä, yleisen vedenpehmentimen käytöstä tai kodin putkiston laadusta riippuen on enemmän tai vähemmän “hyvää”. Näin ollen pelkkä seikka, että otat vettä puutarhastasi ja annat sen asettua 24–48 tuntia säiliössä ulkoilmassa ja valolta poissa, antaa vedestä vapautua klooria, kasveille haitallista kemiallista alkuainetta ( korkeat klooripitoisuudet voivat johtaa kaliumin, kalsiumin ja magnesiumin puutteisiin) ja joiden määrä on lisääntynyt viime vuosina taistellakseen mahdollisia veden aiheuttamia terrori-iskuja vastaan. Lisäksi vesisuodattimen käyttö on hyödyllistä, mutta ei täysin tehokasta, koska veteen liuenneet kiintoaineet eivät jää kiinni, vain emulsiossa olevat hiukkaset. Vain käänteisosmoosin asennus on ainoa tapa taata puhdas vesi on asentaa vesisuodatin, joka koostuu puoliläpäisevistä polymeerikalvoista, jotka pidättävät kaikki epäpuhtaudet sen läpi kulkevassa vedessä.

KASVIRAVINTEET

Veden tarjoamat ravinteet ovat välttämättömiä kasvien elämälle. Puutarhurin tarkasti annostelema ravintoaine antaa nopeasti kasvaville kasveille mahdollisuuden saavuttaa täyden potentiaalinsa ja tarjota paljon raskaampaa ja laadukkaampaa satoa. Useimmissa viljelykasveissa käytetään vesijohtovettä, joka on enemmän tai vähemmän “hyvää”

Tehokkaammat lannoitteet: Anna veden laskeutua säiliöön (24H-48H), suodata vesi epäpuhtauksien poistamiseksi ja vieläkin puhtaamman veden saamiseksi käytä käänteisosmoosikonetta.

VIHERTUKKU neuvoo käyttämään lippulaivavalikoimaansa Platinium Nutrients ravinne sarjaa , mutta tarjoaa myös markkinoiden parhaat tuotemerkit Canna, Plagron, Biobizz, Advanced Nutrients, General Hydroponics Terra Aquatica, BioNova, The Growth Technology, Pachamama, Vaalserberg Garden, HESI, House & Garden, APTUS, Hydroponics. ..

Jokainen lannoite on perusravinne tai lisäravinne. Ole varovainen, jotkut on tehty vain kasvua varten, toiset kukintaa varten ja toiset passiiviseen hydroponiikkaan. Vihertukku neuvoo sinua ravinteiden ostamisessa, jotta voit käyttää juuri sitä mitä kasvisi tarvitsee.

N P K

Aivan kuten ihmiset tarvitsevat kalsiumia (luita), rautaa (punasoluja) ja kaliumia (sydän), kasvit tarvitsevat ravinteita.

Peruslannoitteet koostuvat kaikki kolmesta makroravinteesta: typestä (N), fosforista (P) ja kaliumista (K).
Typpi on kemiallinen molekyyli, joka varmistaa kasvin kasvun, osallistuu proteiinien tuotantoon ja vaikuttaa siten suoraan kasvin aineenvaihduntaan. Ilman typpeä ei ole vahvoja kasveja. Typpi tekee kasveista vahvoja ja terveitä.

Fosfori stimuloi kasvin juuristoa ja lisää kukintaa ja hedelmällisyyttä. Fosfori siirtää energiaa. Fosfori edistää fotosynteesiä. Se on vastuussa energian varastoinnista ja siirtämisestä koko laitoksessa.

Mitä tulee kaliumiin, tämä viimeinen tärkeä makroravintoaine takaa paremman veden ja ravinteiden kierron sekä sen kahden energianlähteen asteittaisen vapautumisen koko kasvin läpi juurista latvoihin. Se myös vahvistaa molekyylien seinämiä tehden niistä vastustuskykyisempiä. Kalium auttaa kasveja hallitsemaan ja käyttämään vettä tehokkaasti.

Täysin tai osittain lannoitteet tai täydentävät lannoitteet, lisäaineet, tarjoavat kolme olennaista makroravinnetta ja muita useita toissijaisia hivenravinteita. Kuten magnesium, kalsium, boori, sinkki, rauta, mangaani, rikki jne… Mutta ansaitsee kuitenkin vaativan kasvattajan kaiken huomion.

pH Mittaaminen

pH:n tai vetypotentiaalin hallinta on välttämätöntä maaperässä tai vesiviljelyssä. Säädeltynä se optimoi ravinteiden imeytymisen juurien toimesta.
Ravinneliuoksen pH:n hallitsemiseksi ottaen huomioon käytettyjen lannoitteiden ja lisäaineiden vähäinen happamuus tarvitaan pH-mittari ja säätöliuokset (katso kohta “Ohjaukset”).
Maaviljelmässä kasteluveden pH-arvo on 6,2-6,4 kasvussa ja 6,6-7,0 kukinnan aikana. Hydroponisella alustalla veden pH:n tulee olla 5,6-6,4 kasvun aikana ja 6,0-6,5 kukinnan aikana.

Käytä pH-testeriä pH-arvon säätämiseen.

EC Mittaaminen

EC (Electro-conductivity) edustaa veteen liuenneiden mineraalisuolojen pitoisuutta. Lannoitteiden sisältämät mineraalit lähettävät sähkövirtaa, jonka EC-mittari mittaa (katso “Ohjaukset”). Kasvien ravinnetarpeen kasvaessa EC-taso nousee samassa suhteessa. Yleensä EC-mittaukset vaihtelevat välillä 0,8-1,4 kasvuvaiheen aikana ja 1,4-1,6 esikukinnan aikana 1,6-2,2:een (huippu 2,6) kasvien kukkien ja hedelmien kehittyessä. Lisäksi kasvien aineenvaihdunnan kiihtyminen edellyttää vastaavaa EC-arvojen seurantaa.

Maaperässä ruukkujen läpi kulkeneen veden EC:n testaaminen on mielenkiintoista, jotta estetään mahdollinen ylimääräisiä ravintosuoloja, jotka kerääntyvät juurien ympärille huonon vedenpoiston vuoksi. Jos näin on, maa on huuhdeltava pH-säädetyllä vedellä tai entsymaattisella liuoksella (elävät bakteerit, jotka hajottavat kuolleita juuria ja ravitsevia suoloja, jotta ne pääsevät juurien saataville) tai osmoosivedellä.

Lämpötila

Veden lämpötilan tulee olla 18°C – 20°C alustasta riippumatta.

Lämpötilan pitäminen alle 21°C:ssa välttää patogeenisten sienten kehittymisen juurissa (kelttuminen, haurastuminen, liman ja hajuisen liman kehittyminen…). Yli 24 °C:n lämpötilassa vedestä tulee happipuute, mikä aiheuttaa juurien ja lannoitteiden mineraalisuolojen hajoamisen.

Käytä EC-ohjaukseen eC-testeriä.

GROW = Kasvuravinteet

Edistää kasvin kasvua ja rakenteellista kehitystä sekä voimakasta juurtumista. Se valmistaa viherkasvit kauniiseen kukinta vaiheeseen. Tutustu kasvuvinkkeihimme.

BLOOM = Kukintaravinteet

Tarjoaa kasville kaiken, mitä se tarvitsee runsaaseen kukintaan ja hedelmällisyyteen. Sen avulla voit myös hyödyntää kasvien genetiikkaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tutustu kukintavinkkeihimme.

tietää :
Ravinneliuos tulee uusia korkeintaan kahden viikon välein ja useammin, kun kasvit ovat suuria. Paras ennaltaehkäisy on uusiminen usein ja huuhtele tuki puhtaalla vedellä kahden liuoksen välillä. On tarpeen tarkistaa päivittäin EC (säiliössä, kannakkeessa ja tyhjennetyssä liuoksessa) hyväksyttävä EC-arvo: 0,75 – 2 ms tarkista, että veden ph on hyvin sisällä 5,5 – 6,5 ennen lannoitteen lisäämistä.

MUISTUTUS:
N = typpi / P = fosfori / K = kalium

Välttämättömät komponentit kasveillesi
Typpi (N)
Nopeasti kasvavat kasvit tarvitsevat suuria määriä typpeä. Se on pääasiassa vastuussa kasvin kasvusta. Typpi pystyy siirtymään kasvin osasta toiseen tarpeidensa mukaan. Typen puute hidastaa kasvua, oireet ilmaantuvat ensin kasvin pohjassa oleviin lehtiin, jotka muuttuvat keltaisiksi ennen putoamista. Nämä oireet leviävät sitten muuhun kasviin. Lehtien varsi ja suonet voivat muuttua purppuranpunaisiksi. Nitraatti on typen muoto, jota käytetään hydroponiikassa sen hitaan imeytymisen vuoksi. Ajattele panoksen vähentämistä kukinnan aikana, koska se muuttaa sadon makua.
Fosfori (P)
Fosforia tarvitaan fotosynteesiin ja energian siirtoon kasvin sisällä. Nopeasti kasvavat kasvit tarvitsevat enemmän fosforia itämisen, kylvö-, leikkaus- ja kukinnan aikana. Fosforin puute hidastaa kasvua, lehdet ovat pienempiä, sinertäviä ja usein pilkullisia. Pääsuonet muuttuvat purppuranpunaisiksi lehtien sisäpuolella. Fosforin puute on yleistä, kun kasvualustan pH on yli 7 tai alle 5,8.
Kalsium (CA)
Solujen synteesin ja kasvun perusta. Sisätiloissa harvoin esiintyvä kalsiumin puute (yleensä korkean kosteuden tai tiheän tuotannon aiheuttama) estää soluseinien ylläpidon. Kasvi, herkempi, näyttää “pehmeältä” ja sen nuoret lehdet kuihtuvat.
RAUTA (Fe)
Olennainen entsymaattisille järjestelmille ja elektronien kuljetukselle fotosynteesin aikana. Klorofyllintuotannon katalyytti rauta on välttämätön nitraattien ja sulfaattien pelkistämiseen ja assimilaatioon. Raudanpuute on yleistä, kun pH on yli 6,5. Oireet ilmaantuvat pienimpiin lehtiin, jotka muuttuvat keltaisiksi vihreiksi jäävien suonten välissä.
Magnesium (MG)
Magnesium, välttämätön alkuaine, on klorofyllin keskeinen molekyyli, joka muuttaa valoenergian kemialliseksi energiaksi. Magnesiumin puutos ilmenee kloroosina (pieni värimuutos vanhojen lehtien suonten välillä), ruostepisteinä ja varhaisena lehtien putoamisena. Ylimääräinen magnesium häiritsee kasvua ja lehdet jäävät pieniksi.
kalium (K)
Potaska parantaa kukkien väriä ja hedelmän makua antaen kasveille paremman vastustuskyvyn tuholaisia, tauteja ja säätä vastaan. Puutos johtaa vanhempien lehtien kellastumiseen kärjestä alkaen. Kasvit ovat herkempiä ja varret hauraat, ruosteenvärisiä täpliä ilmestyy lehtiin.
Entsyymit
Entsyymit toimivat kaasupolkimena (katalysaattorina) useille biokemiallisille prosesseille kasvessa. Ne muuttavat hiilihydraatit alkoholiksi sekunneissa, toisin kuin normaaleissa olosuhteissa useissa viikkoissa. Entsyymit parantavat vedenpidätyskykyä ja substraatin ilmastusta, joka pysyy puhtaana, vapaana ylimääräisistä elementeistä (tämä on tärkeää uudelleenkäytössä). Kuolleet osat, kuten juuret, hajoavat nopeammin ja vapauttavat monia ravinteita, jotka keskittyvät suojaamaan taudinaiheuttajilta. Juurijärjestelmä on tehokkaampi.
Maaperän lannoitteet
Jotkut ovat luonnonmukaisia ja mukautettuja luonnonmukaiseen viljelyyn, toiset ovat mineraaleja ja sovitettu tiputuskasteluun.
Kookos lannoite
Mineraalilannoitteet. Niiden on oltava nestemäisiä, täydellisesti liukenevia, 100-prosenttisesti assimiloituvia ja ilman jäämiä.
Hydroponiset lannoitteet
Mineraalilannoitteet. Niiden on oltava nestemäisiä, täydellisesti liukenevia, 100-prosenttisesti assimiloituvia ja ilman jäämiä.

Tekninen tieto :
Ravinteiden assimilaatio riippuu pH:sta. Turvavyöhyke on 5,8 ja 6,8 välillä. Ravinneliuoksen happamoitumisen estämiseksi käytä vettä, jonka pH on yli 6.

Shopping Cart
Scroll to Top